Despre acest blog si autorul sau...

Ideea acestui blog a venit in special din pasiunea pentru camellii si lipsa cronica de informatii pertinente din spatiul virtual romanesc. Cum cresterea camellilor este destul de noua pe meleagurile noastre mi-as dori ca experienta si informatiile adunate in destul de mult timp sa va foloseasca.  In definitiv e mai bine sa inveti din greselile altora, nu ?
Ca o egoista ce sunt, ma voi folosi si eu de postari pentru a verifica tampeniile pe care voi continua sa le fac ...n-am nici-o indoiala, desi sper sa fie din ce in ce mai putine...

Despre mine...In copilarie iubeam florile bunicii, doi leandrii uriasi, muscatele romanesti, acelea parfumate pe care le gasim din ce in ce mai greu acum in orase, lamaiul din care mai ciupeam cate-o lamaie pentru limonada bauta in tihna in cerdac si...evident toata gradina plina de minunatii. Si detestam florile mamei pe care aveam " sarcina" sa le ud...
Locuiesc in Bucuresti, undeva in centrul orasului, intr-o casa. Gradina, mica de altminteri, e orientata spre Nord -Vest si are doi tei batrani care sunt o binecuvantare in arsita verii dar si o provocare cand trebuie sa strangi "tonele" de flori si frunze.
Pana in anii trecuti soarele scalda gradina de pe la pranz si pana seara tarziu. Se bucurau de el multi trandafiri, tufele mari de caprifoi, iasomia de gradina ( Philadelphus ), liliacul si ...multe alte perene. Acum, din pacate, in vecinatate a rasarit un bloc, unul din monstrii care uratesc orasul si soarele nu ne mai viziteaza decat cateva ceasuri la pranz. Au rezistat doar doi trandafiri, restul n-au mai inflorit sau si mai rau...au murit. Inca n-am hotarat ce voi pune in locul lor...in afara de camellii.
Din fericire au ramas multe alte varietati de plante in ghivece, care macar au marele avantaj ca pot fi plasate in locuri diferite in functie de expozitie solara si perioada a anului, nu ?
Desi este dedicat in special camellilor voi posta si experiente legate de cultivarea altor plante mai putin cunoscute la noi. Pasiunea pentru flori parfumate m-a determinat sa adun in timp multe specii pe care nu le-am vazut pe la noi si despre care voi povesti cate ceva....poate va va folosi.
Gradinaresc din placere, nu-mi ia foarte mult timp caci altfel nu cred ca as face fata, de vreme ce mai si muncesc ca sa ridic PIB-ul tarii...am si indatoririle tipice de mama si sotie si fiica si prietena care la nevoie se cunoaste...si mai am si alte pasiuni la care n-as renunta pentru nimic in lume. E adevarat ca nu ma uit la TV, am renuntat sa ma las linsata mediatic de cele n televiziuni si pentru informare ascult doua posturi de radio  BBC si RFI  ceea ce-mi ofera avantajul de a si gradinari in acelasi timp.
Un capitol la care sunt vesnic restanta este cel al  fotografierii plantelor...cand e si lumina buna si florile sunt deschise si...n-am timp si tot asa... voi incerca sa remediez!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu