Furnizori de Camellii

Din pacate, la vremea la care am inceput cresterea acestor plante,  in Romania nu gaseai decat rar camellii si atunci erau " no name" etichetate la modul  : Camellia Japonica..roz/rosu/alb etc.
Dorind sa stiu exact varietatile si mai ales dorindu-mi sa acopar intreaga perioada de inflorire a camelliilor, de la sfarsitul lui august pana in iunie, mi-am facut o  lista cu plante dorite si  am cautat furnizori externi.  Pe multe le-am adus din calatoriile pe care le-am facut,  dar o parte au venit si comandate prin posta/curierat etc.

Germania

Huben Baumschule
http://www.huben.de/cmsa/index.php

Franta

A. Stervinou

http://www.stervinou.fr/r2-camelias.html

Marea Britanie

Imberhorne Lane Nursery

http://www.camelliasonline.co.uk/

Burncoose

http://www.burncoose.co.uk/site/category.cfm?cat_id=35


Avanteje:

- calitatea plantelor
- acuratetea etichetarii - la un numar destul de mare de plante cumparate, nici macar o singura camellie n-a fost altceva decat ceea ce cerusem (si nu le-am luat in periaoda de inflorire)

Dezavantaje:
- costul ridicat al transportului, si ca sa va faceti o idee, va dau doua exemple pe care mi le amintesc : din Germania pentru doua camellii de 3 ani  40 Euro, pentru cinci pui de 1 an si doua plante de 3 ani din UK, 70 lire.


Plantele au venit sanatoase, s-au adaptat repede. Sper ca lucrurile nu s-au schimbat intre timp, si cu acest amendament,  ii recomand fara rezerve.

Un comentariu:

  1. Raspund tuturor,ca sa nu incarcam pagina cu n comentarii pe aceeasi tema.
    Daca sunteti INCEPATOR, va sugerez "sa va incercati puterile" pe plante achizitionate din tara. Apar ocazional si camellii identificate, de curand am gasit intr-o florarie C. Lady Campbell, un hibrid cu floare medie, rosie si inflorire tarzie (martie/mai). Planta avea cam 3 ani, 60 de cm si era si la un pret foarte bun (50 lei). In conditiile in care cea mai ieftina camellie adusa de la pepinierele enumerate in postarea mea a fost aprox 100 de ron - pui la un an si jumatate...e mai avantajos sa va "imprieteniti" cu specia la un pret mai mic, nu ?

    RăspundețiȘtergere