Camellia japonica si hibrizii sai




Aceasta varietate de camellii este probabil cea mai raspandita. Camellia japonica are nevoie de lumina puternica si soare filtrat. Cea mai buna amplasare este sub copaci inalti, in acest mod se poate bucura de razele soarelui fara sa existe pericolul arderii frunzelor. O orientare nord-vestica e considerata a fi ideala pentru o dezvoltare frumoasa a plantei.

Camellia  Black lace - este un hibrid reticulata obtinut in SUA, rezistent la temperaturi de pana la - 21 de grade C. Primele flori, de un rosu aprins si care au 8/9 cm se deschid la inceputul lunii martie si perioada de inflorire se poate prelungi pana la sfarsitul lunii mai. Prefera semi-umbra.

Camellia japonica Myakodori,  rezista la temperaturi de pana la - 16 grade C. Floarea este alba, semidubla si masoara aprox 9 cm. Perioada de inflorire martie-mai. Este un hibrid japonez.

Camellia japonica Hagoromo, hibrid obtinut in secolul 17 in Japonia,  rezista pana la -17/- 18 grade C. Floarea este un roz pal stralucitor, masoara 7 cm si are forma de ...magnolie. Prefera semi-umbra.
Camellia Freedom Bell, hibrid obtinut in pepinierele Nuccio din California/SUA, in anii 60. Floarea, rosu-carmin, are forma de clopotel si masoara 7 cm. Prefera semi-umbra, rezista pana la temperaturi de - 21 grade C si infloreste din ianuarie pana in aprilie. Daca vremea este foarte rece si planta este afara florile se deschid ceva mai tarziu.


Camellia williamsii Donation, hibrid obtinut in Marea Britanie in 1941. Floarea roz de talie mare ( 10-11 cm) este semidubla. Prefera semi-umbra. Rezista la temperaturi de - 21 grade C. Infloreste de la mijlocul lunii ianuarie.

Camellia Debbie, hibrid obtinut in pepinierele Les Jury din Noua Zeelanda in anii 60. Floarea, in forma de bujor are culoarea roz inchis si masoara 8 cm. Prefera semi-umbra. Rezista pana la -21 grade C.

Camellia japonica Adolphe Audusson a fost obtinuta in franta la inceputul secolului 20. Floarea, de culoare rosie este mare, 11-12 cm. Perioada de inflorire este ianuarie-martie in zone mai calde, la mine primele flori s-au deschis in februarie si au tinut pana la jumatatea lui aprilie. Rezista la temperaturi de pana la - 21grade C.

Camellia Chandlerii Elegans, hibrid obtinut la inceputul secolului 19 in Marea Britanie. Floarea este rosie cu striatii albe si stamine proeminente aurii si masoara 7 cm. Infloreste la sfarsitul lunii februarie. Prefera semi-umbra si rezista la temperaturi de pana la - 20 de grade.

Camellia Coral Delight este un hibrid williamsii obrinut in 1975. Floarea are 8/10 cm diametru si nuanta este aceea a coralului ( de unde si denumirea) cu irizari albe. Infloreste la inceputul lunii ianuarie si perioada de inflorire este de aproximativ 2 luni ( pana la mijlocul lunii martie). Este un hibrid rezistent pana la -15 grade.




Un hibrid foarte frumos realizat de pepinierele Nuccio din California la sfarsitul anilor 80 este Nuccio's Carousel. Floarea are diametrul de 11 cm si este...mult mai spectaculoasa decat cea fotografiata de mine in pripa...Infloreste de la sfarsitul lunii ianuarie pana in martie.

O "bicolora" foarte frumoasa este Sanpei Tsubaki, un hibrid japonez. Desi s epresupune a fi "early" in Bucuresti a inflorit la mijlocul lunii februarie. Diametrul florii 8 cm. Rezista pana la - 10 grade C.

2 comentarii:

  1. Violeta cum pot vb cu tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S>crie-mi aici si lasa un e-mail. Evident nu voi face public comentariul tau cu adresa etc...

      Ștergere